İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avokadonun Cilde Faydaları Nelerdir?

Avokado, son zamanlarda ülkemizde de sıklıkla tüketilmektedir. Hem yenmek için hem de cilt açısından oldukça faydalıdır. Dolayısıyla avokadonun cilde faydaları nelerdir sorusu her geçen gün daha fazla sorulmaktadır. Lekelerden sivilcelere, dökülen saçlardan yıpranmış saçlara kadar birçok alanda avokadoyu kullanabilirsiniz. Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan avokado, hem cilt sağlığı hem de vücut sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir. Omega 3 yağ asidi ve doymamış yağ içermiş olmasıyla ünlü avokado, son zamanlarda ülkemizde de oldukça çok bir şekilde tüketilmektedir. Peki, avokadonun cilde faydaları nelerdir?

  • Avokado içerisinde yer alan sağlıklı yağlar, cildin nemlenmesini sağlar. Avokadoda yer alan sağlıklı yağlar, cildimizdeki yağlar ile birebir şekilde uyuşmaktadır. Bu sebeple cilde olumlu yönde etki eder ve günün ardından cildi besler. Bu etkileri görmek için bir adet avokadoyu ezebilir ve cildinize sürebilirsiniz. Yaklaşık olarak 5 – 10 dakika kaldıktan sonra cildinizi yıkayabilirsiniz. Sonrasında parlak cildinizi gözlemleyebilir ve mutluluk seviyenizi arttırabilirsiniz.
  • İçermiş olduğu vitaminler ve mineraller sayesinde saçlara da oldukça faydalıdır. Saç köklerini besleyerek kuru ve yıpranmış saçları kurtarır. Bu nedenle saç maskesi olarak da kullanılabilmektedir.
  • Akne, sivilce, küçük yanık ve kesik izleri, egzama izleri gibi cilde hasar veren durumlarda cildin onarılmasını sağlar. Bu bakımdan cildinizde izler bulunuyorsa avokado kürlerini uygulayabilir, faydalarına erişebilirsiniz.
  • Avokado yaşlanma karşıtı özelliklere de sahiptir. Kırışıklıkları azaltarak yok eder. Avokadoyu ezerek cildinize sürmek kadar yemek de anti aging özelliklere kavuşmanızı sağlamaktadır. 
  • Ellerinizde yer alan ölü derilerden kurtulmak adına ve ellerinizi nemlendirmek adına bir avokadoyu ezerek yulaf ve şeker ile karıştırabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımı ellerinize nazikçe yedirin. Ardından 5 dakika kadar ellerinizde bekletin. Son olarak ellerinizi, sabun kullanmadan yıkamanız ve durulamanız gerekmektedir. Bu karışım, ellerinizdeki ölü deri hücrelerden arınmanızı sağlayacaktır. Ayrıca ellerinizi nemlendirerek besleyecek ve ipek gibi yumuşak bir ele sahip olmanızı sağlayacaktır.

Avokado İçeren Maske Tarifleri Nelerdir?

Yıpranmış saçlar için avokado içeren maske bulunmaktadır. Bunun için olgunlaşmış avokadoyu oyun ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ezin. İçerisine 1 tatlı kaşığı kadar buğday tohumu ve jojoba yağı ekleyin. Devamında karıştırın. Karışımı saç diplerinizden saç uçlarına kadar iyice yedirerek sürün. Duş bonesi yardımıyla 30 dakika boyunca bekletin ve sonrasında saçlarınızı yıkayın. Haftada 2 defa bu maskeyi uygulamanız halinde gözle görülür değişimi göreceksiniz.

Akne ve sivilceler için de avokado mucizevi bir besindir. Yarım avokado, yarım limon suyu ve 2 kapsül olacak şekilde E vitaminini blender yardımıyla karıştırın. Karışımı masaj yaparak ilgili bölgeye uygulayın. Maske kuruduktan sonra ılık su yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Kuru eller için de avokado maskesi tarifi yer almaktadır. Bunun için yarım avokadonun içine bir yemek kaşığı kadar bal karıştırın. Oluşan lapa kıvamını ellerinize uygulayın. 20 dakika kadar durduktan sonra ellerinizi soğuk su ile yıkayın. Haftada 2 kez uyguladığınızda değişimi görebileceksiniz.

Avokado Cilde Nasıl Uygulanır?

Avokado, ezilerek püre haline getirilip kullanılabileceği gibi faydalı diğer besinlerle karıştırılarak da kullanılabilmektedir. Yukarıdaki maske tariflerine uygun bir şekilde hazırlamış olduğunuz kürleri cildinize uygulayabilirsiniz. Ayrıca saçlarınız içinde avokado yardımıyla maske hazırlayabilirsiniz. Bu nedenle avokadonun cilt bakımı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Yaşlanma karşıtı olması, sadece cilde sürmek ile gerçekleşmemektedir. Avokadoyu yediğiniz takdirde de yaşlanma ile savaşabilir ve bu anlamda kazanımlar elde edebilirsiniz. Avokadoyu her ne şekilde kullanıyor olursanız olun ölçülü ve dengeli kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Aksi halde avokadodan fayda alabilmeniz mümkün görünmemektedir. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir