İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kahverengi Göze Hangi Renk Makyaj Yapılır?

Güzel görünmek her kadının özen gösterdiği çoğu zaman uzun zaman gerektiren bir süreçtir. Fakat tarzınıza ve görünümünüze uyum sağlayan doğru ürünleri kullanmadıktan sonra ne kadar çabalarsanız çabalayın istediğiniz gibi görünemeyebilirsiniz. Öncelikle size yakışan renkleri ve tonları belirlemek ile işe başlayabilirsiniz ve daha sonra beğendiğiniz markalar ile makyaj ürünlerini oluşturabilirsiniz.

Nasıl ki sarışın bir kadın ile esmer bir kadının makyajda kullandığı tonlar birbirinden farklı ise bu durum farklı göz renkleri için de geçerlidir. Farklı göz rengine sahip iki kişiye aynı makyaj yaparsanız ne yazık ki aynı estetik güzelliği elde edemezsiniz, bunun için renk tonlamalarını ve hangi renklerin birbirini tamamlayıcı olduğunu bilmek sizi bir ön adıma taşıyacaktır.

Hangi Renkler Daha Doğal Durur?

Kahverengi göze hangi renk makyaj yapılır? sorusu kahverengi gözlüler için önem arz etmektedir. Kahverengi ve bej gibi soft renkler, kahverengi gözlerde oldukça doğal bir görünüm yaratır. Bunun yanında mor ve menekşe rengi makyaj da kahverengi gözlerin ışıltısını ortaya çıkarır. Koyu bir eyeliner kullanmak gözlerin rengini öne çıkaracaktır. Bununla birlikte yapılan makyaj kadar kaşların biçimi de önemlidir. Kahverengi gözler doğal olarak çekicidir, doğru kaş biçimi kahverengi gözlerin daha da göz alıcı olmasını sağlar.

Öncelikle renk seçeneğiniz daha fazla olduğu için her kıyafetinize göre farklı bir makyaj uygulaması yapabilirsiniz. Farklı etkinlikler için farklı makyaj uygulamalarıyla bulunduğunuz her ortamda dikkat çekici bir görünüme sahip olmanızı sağlar.

Eğer gözleriniz koyu kahverengiyse orta ve koyu renkte farlar sizin için idealdir. Siyah, siyaha yakın gri, koyu yeşil ve erik rengi farı koyu kahverengi gözlerinize gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Metal renkli farlar da sizin göz renginize çok yakışır. Daha etkileyeci bakışlar için siyah bir maskara kullanmayı ihmal etmeyin. 

Gözleriniz açık kahverengi ya da ela ise siyah eyeliner kullanmayın. Bunun yerine lacivert ya da kahverengi sizin için daha uygun olacaktır. Altın tonlarını içinde barındıran sarı farlar gözlerinizi baştan çıkarıcı gösterecektir.

Orta koyulukta kahverengi gözlere sahipseniz bronz tonları acilen denemenizi öneririm. Bronz tonlar ve açık kahverengi renkli farklar size çok yakışacaktır.

Ayrıca menekşe rengi ve yeşil de sizin göz renginize müthiş bir etki yaratacaktır. Sarı ve turuncu gibi güneş tonları da sizin göz renginize çok yakışır.

Aslında doğru makyaj ile renkli gözlerden çok daha etkileyici bakışlara sahip olabilirler. Derin ve anlamlı bakışlara sahip olmanız için basit bir eyeliner bile yeterli olacaktır. 

Göz Makyajı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Göz makyajı yaparken kullandığımız ürünler göz farları, göz kalemleri, kapatıcılar, eyeliner ve maskaradır. Bu ürünleri kullanırken göz sağlığınızı da düşünmeniz gerekmektedir. Bilinen markaların ürünlerini kullanmanız tavsiye edilmektedir. Kullanılan fırçaların düzenli olarak temizlenmesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca bu ürünlerin kişiye özel kullanılması gerekmektedir. Dikkat edilmediği taktirde alerji problemleri yapabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.