İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız Askısı Nedir?

Fransız askısı nedir sorusu; yüz bölgesinden kozmetik açıdan memnun olmayan kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Fransız Askı-Kilit Askı Yaylı Ameliyatsız Yüz Germe olarak da bilinen yöntem, daha genç bir görünüm sağlamaktadır. Bu sayede daha genç ve toparlanmış görünen bir yüz ortaya çıkmaktadır. Fransız askısı nedir? Sorusuna ameliyatsız bir yüz germe uygulaması cevabını verebiliriz. Yani Fransa’da geliştirilmiş, polyester olmayan silikondan yapılmış esnek iplere sahip “Ameliyatsız” bir yüz germedir. Fransa’da yüksek teknolojilerle geliştirilen “IP HANGER” tekniği; Kopma riski olmayan ve “Dinamik Askı” özelliğine sahip sağlam iplerden oluşmaktadır. 

Fransız askı; Yüz hareketlerine uyum sağlayarak esneyebilen ve mimik bozukluğuna neden olmadan esneyen, 4-6 yıl kalıcı olan bir iptir. Zamanla çevresel ve genetik faktörler nedeniyle yer çekimine karşı koymakta zorlanan cildimizde gevşeme, sarkma ve derin kırışıklıklar meydana gelebilmektedir. Bu yöntem; Yüz hatlarının yeniden yapılandırılması, yüz ovali, düşük kaşların kaldırılması, dudak çizgilerinin hafifletilmesi, burun kenarı, çene, boyun bölgesi ve yüzün gerdirilmesinde uygulanan çok başarılı, uzun süreli ve etkili bir yöntemdir.

Fransız Askısı Kimlere Uygulanabilir? 

Kullanılan ipler, diğer yöntemlerin birçoğuna göre daha uzun süre kalıcı ve etkilidir. Ve ortalama 5 yıl etki gösterir. İpler kalıcı olduğu için uygulamadan yıllar sonra bile ipleri tekrar çekip germek mümkündür. Fransız askı; diğer ipli uygulamalardan çok daha fazla ve daha güçlü tırtık içerir. Bu nedenle çekme ve esnemeyi çok daha güçlü hale getirir.

  • Ameliyat olmak istemeyen veya ameliyat olamayanlar
  • Yüzün tek bir tarafında kısmi olarak yüz felci olanlarda
  • 30-60 yaş aralığında derin kırışıkları ve sarkmaları olan kadın ve erkekler
  • Düşük kaşlı olanlarda Fransız askısı uygulaması başarı ile yapılabilmektedir.

Fransız Askısı Uygulaması Nasıl Yapılır?

İşlem lokal anestezi altında ve kısa sürede (yaklaşık 30-40 dakika) gerçekleştirilmektedir. İpler genellikle kişinin ihtiyacına göre 2 veya 3 çift ip (askı) olarak yüzün her iki yanına yerleştirilmektedir. Dikiş ve yara izi olmamaktadır.

Fransız Askı Uygulamasının Avantajları

Esnek yapısı sayesinde mimik hareketlerine uyumlu olup 5 yıl gibi uzun süre doğal görünümü bozmadan hareket eder. Dikiş gerektirmez ve iz kalmaz. İşlem öncesi lokal anestezi uygulandığı için fazla ağrı hissedilmeden konforlu bir şekilde uygulanır. Uygulamadan hemen sonra iş ve sosyal hayatınıza dönebilirsiniz.

Fransız Askı Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fransız Askı uygulaması oldukça güvenilir bir yöntem olmasına rağmen uzman hekimin tecrübesi çok önemlidir. Uygulama sırasında asimetri oluşursa o anda düzeltilebilmektedir. Ya da gerekirse işlemden sonraki 3 hafta içinde düzeltilmektedir. Geçici kızarıklık ödem morarma gibi yan etkiler, çok hassas ciltlerde görülebilmektedir. İşlemden sonra genellikle antibiyotik, antienflamatuar analjezik önerilmektedir. Gerilme derecesine bağlı olarak cilt kıvrımları işlemden birkaç gün sonra kaybolur. Bu detaylardan sonra bu uygulamadan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiğini sıralayabiliriz:

    • Uygulamadan sonra hemen günlük hayata dönebilirsiniz.
    • İşlem sonrasında hafif morarma, şişlik ve ağrı olabilmektedir. Buz kompresleri ve basit ağrı kesiciler kullanılarak bu durum ortadan kaldırılabilmektedir.
    • İlk üç hafta ağız çok fazla açılmamalı ve aşırı yüz ifadeleri yapılmamalıdır.
    • İşlemi takip eden 3 hafta boyunca yüz üstü yatmamalı veya yüzü ovmamalısınız.
    • Yüz yıkanırken sadece yukarı doğru hareketler yapılmalıdır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir