İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Göz çevresi yapı bakımından yüzün en önem verilmesi gereken bölgesidir. Gözlerinizin etrafındaki cilt, özellikle uygun bakım olmadan erken yaşlanmanın en erken belirtilerini gösterebilen vücudunuzun bir parçasıdır. Bu da göz çevresi bakımı nasıl olmalı? Sorusunu gündeme getirir. Bunun için öncelikle söz konusu bölgenin detaylarını bilmek gerekmektedir. Böylelikle daha bilinçli seçimler yapabilirsiniz. İlgili başlıklarda buna dair bilgiler bulabilirsiniz. Şimdi göz çevresi bakımı nasıl olmalı? Sorusunu detaylandıralım:

Yüzünüzün göz çevresi kısmını nemlendirmekle ilgili en sık sorulan soru, yüz nemlendiricinizi göz çevreniz için kullanıp kullanamayacağınızdır. Bununla birlikte, göz çevresindeki cilt ince olduğu için normal yüz kremine duyarlı olabileceğini unutmayın. Bazı kremler göz çevresi için uygun olabilir. Satın alırken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Bunun dışında normal yüz nemlendiricinizi kullanmaktan kaçının ve bunun yerine bir göz kremi edinin.

Göz kremlerinin genellikle, gözleriniz üzerinde olumsuz bir etkisi olma olasılığı daha düşüktür. Ve kırışıklıkları, ince çizgileri azaltmaya yardımcı olabilecek yeterli miktarda aktif bileşen içeren bileşenlerle formüle edilir. Göz çevresi bakımı için ilgili bölgeye özel olarak yapılmış bu kremleri kullanabilirsiniz. Ayrıca, son dönemlerde fazlası ile popüler olan balm formunda küçük tüp kremler, serumlar gibi farklı ürünler de göz çevresi bakımı için uygundur.

Göz Çevresi Bakımı Neden Önemlidir?

İlk olarak, göz çevrenizdeki cilt, vücudunuzun diğer bölgelerine göre daha ince ve hassastır. Ve gözleriniz gün boyunca, göz kırpmaktan duygularınızı ifade etmeye kadar çok çalıştığı için, bu tek başına erken yaşlanmaya neden olabilir. Ayrıca genetik nedenler, ultraviyole (UV) ışınları, dış stres faktörleri ve yaşam tarzı seçimleri de göz çevresindeki cildin daha hızlı yaşlanmasına neden olabilir.

  • Yaygın göz çevresi sorunları:
  • Koyu halkalar
  • İnce çizgiler
  • Göz altı şişlikleri (göz altı torbaları)

Kuruluk, göz çevresi için olmaması gereken bir durumdur. Çünkü kuru cilt daha çabuk çizgilerin görünümüne izin verir. Ve bakım yapılmayan ya da korunmasız güneşte kalınan cilt, bu anlamda risklidir. Yağ bezleri (cildimizin doğal nemlendiricisi) olmadığı için kuruluğa daha yatkın olabilirler.

Göz Çevresindeki Erken Yaşlanma Görünümü Nasıl Engellenir?

Yaşam tarzı alışkanlıklarınızı değiştirmek ve göz çevrenizi korumak söz konusu olduğunda, genel anlamda bir sağlıklı yaşam tarzı etkilidir. Bu anlamda sağlıksız uyku, sigara ve alkol kullanımı, stres ve hava kirliliği gibi birçok etken, göz çevresi kırışıklıkları ve erken yaşlanma için zemin hazırlamaktadır. Göz çevresinde oluşan erken yaşlanma görünümünü engellemek adına, şu etkenler büyük bir önem taşımaktadır:

  • Daha fazla uyu
  • Egzersiz yapmak
  • Sağlıklı bir diyet izlemek
  • Daha fazla su tüketimi
  • Temiz havada yürüyüş
  • Pozitif bir hayat benimsemek
  • Güneş koruyucu kullanmak
  • Düzenli olarak cildi nemlendirmek
  • Özellikle öğle saatlerinde şapka ve güneş gözlüğü kullanmak
  • Göz çevresi ve yüz bölgesine nazik davranmak

Nemlendirme ve güneşten korunmadan daha fazla uyumaya kadar, bu ezber bozan maddeleri güzellik rutininize uygulamak, her seferinde bir tane bile olsa, göz çevrenizdeki cildi iyileştirme yolunda size yardımcı olabilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir