İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hangi Göz Rengine Hangi Far Yakışır?

Hangi göz rengine hangi far yakışır? Sorusu, makyajın güzelliğine doğrudan etki eden yanıtlar içerir. Özellikle sık sık göz makyajı yapmıyorsanız, sizin için uygun bir göz farı seçmek zor bir süreç olabilir. Çok sayıda tonda binlerce farklı renk var ve iyi görünen birini bulmaya çalışmak bazen bunaltıcı olabilir. Neyse ki, görünümünüzü tamamlamak için mükemmel gölgeyi bulmak için göz renginizi temel olarak kullanabilirsiniz.

Mavi gözler için daha hafif olmaya çalışın. Daha koyu tonları kullanmak, onları öne çıkarmak yerine gözlerinizden uzaklaşacaktır. Mercan, şampanya veya gri-kahverengi gibi nötr tonlar en iyi sonucu verecektir. Göz farı uygularken, göz kapağınızın üzerinde bir şampanya tonu ve katlanma çizginizde tamamlayıcı bir kahverengi kaydırmayı deneyin. Işığı, gözlerinizi gerçekten öne çıkarmak için siyah bir göz kalemi ile bitirin.

Yeşil ve Gri Gözler için Ne Renk Göz Farı Kullanılmalı?

Hangi göz rengine hangi far yakışır? Sorusunda bu başlığımızda gri ve yeşil gözlere dair detaylar bulabilirsiniz. Gri gözler için dumanlı (smokey eyes) deneyebilirsiniz. Gri gözler ela gözlere çok benzer. Ancak kahverengiler, altınlar ve yeşillikler içermek yerine mavileri, grileri ve yeşillikleri yansıtırlar. Buğulu griler veya gümüşi maviler gibi dumanlı tonları kullanmak, rengini değiştirmek yerine gözün doğal grisini ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır. Griye daha fazla odaklanmak için siyah veya koyu kahverengi gibi daha koyu bir göz kalemi kullanmayı deneyin.

Yeşil gözler için daha farklı renkler kullanmayı deneyin. Yeşil gözler genellikle kendi başlarına göze çarpar. Bu nedenle farklı renkler doğal ışıltılarına dikkat çekmeye yardımcı olur. Tozlu mor / erik veya kahverengi gibi renkler yeşil gözlerin daha canlı görünmesini sağlar. Göz kapaklarında soluk pembe bir renk deneyin ve kıvrımda koyu mor ile yukarı doğru çıkın. İkisini karıştırın ve yeşilin patlamasına yardımcı olmak için bir haki eyeliner ile bitirin.

Ela ve Kahverengi Gözler İçin Göz Makyajı Nasıl Olmalı?

Ela gözler için metalik renkler deneyebilirsiniz. Gri gözlere benzer şekilde, ela gözler hangi renk göz farı kullandığınıza bağlı olarak değişebilir. Ancak, doğal rengi tutmak için, bronz, altın ya da daha derin pembe tonları en iyi görünümü verecektir. Karışık tonları değiştirmeden geliştirmek için kapaklarda nötr bir bej ve katlanma çizgisinde yeşil bir metalik deneyin.

Kahverengi gözler için zıt renkler kullanmak, ideal bir adım olacaktır. Hemen hemen her renk, kahverengi gözlerle mükemmel uyum sağlar. Ancak mor veya deniz mavisi gibi renk skalasında zıt olan renkler gözün kahverengisini derinleştirmeye yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, somon, bakır altın veya kırmızıya çalan kahverengi gibi renkler de kusursuz görünür. Açık kahverengi gözler için ise göz kapağınızda açık pembe kullanabilirsiniz. ve katlanma çizgisinde kırmızımsı kahverengi gibi daha nötr tonlara yönelmeyi deneyebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.