İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Günlük Makyaj İçin Neler Gerekli?

Büyük bir gece, eğlenceli ve yeni bir makyaj görünümü için iyi bir bahane olabilir. Ancak çoğumuzun pazartesiden cumaya iş hayatı için daha natürel bir makyaja ihtiyacı var. Ayrıca, günlük sokak modası ya da arkadaşlarla buluşmak için de daha günlük makyaj stilleri merak edilmektedir. Bu da günlük makyaj için neler gerekli? sorusunu sormamızı sağlar. Günlük makyajınızı uygulamanın en iyi yolları hakkında birçok detayı, ilgili yazımızda bulabilirsiniz. 

Günlük makyaj için neler gerekli? Şeklindeki soruya en basit olarak, birkaç parça ile cevap verebiliriz. Abartısız, doğala yakın günlük makyaj için öncelikle ihtiyacınız olan şey; mascara ve hafif renkli nemlendiriciler. Fondöten kadar kalın kıvama sahip olmayan hafif renk veren ten ürünleri, günlük makyaj için idealdir. Bunların dışında nude renklerde bir ruj ya da hafif pembelik veren dudak balmı da günlük makyaj için öne çıkan makyaj malzemeleridir.

Günlük Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Günlük makyaj yapımında göz, dudak ve ten uygulamaları çok önemlidir. Ayrıca makyaj yaparken aşağıdaki uygulamaları da sırasıyla yapmanız gerekmektedir.

  • Kaliteli makyaj yapmak için bakımlı bir cilde ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle kaliteli makyaj yapmadan önce cilt temizliğinizin düzgün bir şekilde yapıldığından emin olmalısınız. Eğer bu konuda eksikleriniz varsa cilt temizliğinizi tamamlayınız. Ayrıca yaz – kış fark etmeksizin güneş kremi sürülmesi çok uygun olacaktır.
  • Günlük makyaj uygulamalarında temiz bir cilt üzerine öncelikle fondöten sürmeniz gerekir. Şayet cildinizde renk farklılıkları ve değişiklikleri varsa, tercih edeceğiniz fondöten rengi, en koyu cilt rengine göre belirlenmelidir. Alın, çene ya da burun bölgesinde yağlanma mevcutsa bu bölgeler için daha az fondöten kullanılmalıdır. Cildinizde akne, cilt lekeleri ya da sivilce bulunuyorsa, doğal çözümlerle bu problemleri yok etmeye çalışınız.
  • Göz kalemi tercih ederken, gözlerinizin boyutu önemlidir. Küçük gözlere sahipseniz, yağlı göz kalemleri tercih edebilirsiniz. 
  • Göz makyajını yaptıktan sonra isteğe bağlı olarak eyeliner sürebilirsiniz.
  • Bütün bu unsurlardan sonra dudak bölgesine de yoğun bir ruj rengi oluşturmak için öncesinde nemlendirici krem sürebilirsiniz. Elmacık kemikleriniz için de gülerken makyaj yapmanız gerekir. Bu uygulama çok net sonuçlar verecektir. Günlük makyajda dikkat edilmesi gerekenler bu şekildedir. 

Günlük Makyaj Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Günlük makyaj konusunda cilt temizliğinin önemini vurguladık. Bu aşamada cilt temizliği için bütün unsurları gerçekleştirmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir makyaj için ayrıca katkı içermeyen makyaj malzemelerini tercih etmeniz gerekmektedir. Böylelikle en doğru makyaj görüntüsünü oluşturabilirsiniz. Ayrıca yüz tipinize ve giydiğiniz kıyafetlere göre de renk tercihleri, makyaj tipi gibi unsurlar değişiklik gösterecektir. Bu unsurlara uygun bir şekilde hareket etmeniz, kusursuz bir görünüm oluşturacaktır. En basit örneğiyle sarı saçlı biriyseniz yapacağınız makyaj ile koyu saçlara sahipseniz yapacağınız makyaj değişiklik göstereceği için buna uygun hareket etmeniz gerekir.

Yorumlar kapatıldı.