İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Derinin Kendini Yenilemesi İçin Ne Yapılmalı?

Derinin kendini yenilemesi için ne yapılmalı? Sorusu, en sık araştırılan konuların başında gelmektedir. Zaman içerisinde deride oluşan istenmeyen deformeler, bir çözüm üretmeyi gerektirir. Derinin kendini yenilemesi için ne yapılmalı? Yazımızda buna dair detaylar ve deri yenilenmesini etkileyen faktörlere değineceğiz.

Deri yenilenmesi ile ilgili yardım alınabilir. Vitamin eksikliği, yanlış beslenme gibi durumlar, derinin deformasyon sebepleri arasındadır. Bazı vitaminler ve gıdalar, derinin yaşlanmasına karşı savaşan antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar sadece cildin yenilenme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha genç ve sağlıklı görünen bir cilt üretebilirler. 

Derinin kendini yenilemesi için ne yapılmalı? Diye merak ediyorsanız, yüze uygun yapılmış ipek keseleri deneyebilirsiniz. Ya da haftada bir uygulayacağınız tanecikli peeling ve maskeler, deri yenilenmesini hızlandırabilir. Cildi gençleştirmek için kimyasal peelingler de kullanılabilir. Bu, epidermisin üst katmanlarını çıkarmak için cilde az miktarda asit uygulanmasını içerir. 

Cildin ne kadar hasar gördüğüne bağlı olarak kullanılan farklı kimyasal peeling türleri vardır. Bazı kimyasal peelingler sadece az miktarda cildi çıkarırken, diğerleri cilde nüfuz eder ve daha fazlasını çıkarır. Ancak, bunun için deride ciddi bir deformasyon olması ve belli dikkat unsurları gerekir.

Deri Yenilenmesi Süreci Nasıl İşler?

Deri yenilenmesi, cilt hücrelerinin yenilenmesi anlamına gelmektedir. Her gün vücut yeni cilt hücreleri üretir. Dermisin derin tabakasında başlarlar ve sonunda cildin yüzeyi olan epidermise doğru hareket ederler. Zamanla dökülürler ve düşerler. 

Deri hücreleri iki hafta içinde yenilenip yüzey tabakasına geçebilir. Ancak bu genellikle sadece genç ciltler için geçerlidir. Deri, yenilenmeyi asla bırakmaz, ancak bazı faktörler bu süreci yavaşlatabilir. Bir kişi yaşlandıkça, deride kolajen üretimi yavaşlar. Kolajen cildi sıkı tutmaktan sorumludur. Bu olmadan hücre üretimi yavaşlar ve cilt sarkabilir. Ve de kırışmaya daha duyarlı hale gelebilir. 

Deri Yenilenmesine Engel Olan Faktörler

Havadaki kirleticiler, derinin yenilenme sürecini yavaşlatabilir. Güneş ışığı, öğle saatleri dışında deri için fayda sağlar. Çünkü D vitaminini sağlar. Ancak çok fazla güneş ışığı cilde geri dönüşü olmayan şekilde zarar verebilir. Bu aynı zamanda kolajen üretimini yavaşlatır ve derinin kurumasına neden olur. Özellikle aşırı güneş ışığına maruz kalındığında, cildin yenilenmesini iyileştirmek için neme ihtiyaç vardır. Cildi nemli tutmak kırışıklıkları azaltabilir ve deri yenileme sürecini hızlandırabilir.

Cildin yenilenmeyeceği durumlar da vardır. Dermis veya epidermis ciddi şekilde yaralanırsa, yenilenmeyebilir. Bu gibi durumlar nadir görülür ve basit yenileme reçeteleri ile geçmez. 

Diğer durumlarda deri yenilenmesini yavaşlatan ya da engel olan faktörlerden biri de yanlış cilt bakımıdır. Cilt tipi ve ihtiyacı bilinmeden gelişigüzel kullanılan ürünler, deriye ciddi zararlar verebilir. Ayrıca, güvenilir olmayan, zararlı içeriğe sahip ürünler de aynı şekilde zarar verecektir. Bunun için cilt bakımı bilinçli bir şekilde yapılmalıdır.

Yorumlar kapatıldı.