İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beyaz Tenliler Hangi Saç Rengini Tercih Etmeli?

Beyaz tenliler hangi saç rengini tercih etmeli sorusu, kadınların en çok merak ettiği cevapları içerir. Beyaz tenliler, saç rengi belirleme ve değiştirme konusunda oldukça şanslıdır. Çünkü beyaz tene birçok saç rengi yakışmaktadır. Özellikle sarı renk, esmerler için  soğuk tonlar söz konusu olduğunda uygun olmayabilir. Ancak bu renk beyaz tenli kadınlara çok yakışmaktadır. Kahve ve tonları da size yakışabilecek saç renklerindendir. Ayrıca doğal bir güzellik adına olumlu katkıları da bu şekilde sağlayabilirsiniz. 

Genel olarak koyu saç tonları, açık ten rengine sahip kadınlarda kötü görünüm verir diye yanlış bir algı bulunur. Ancak siyah ve tonları da sizlere çok yakışacaktır. Ayrıca etkileyici olabilmek adına bu fikir kulağa hiç de kötü gelmiyor. Ancak güzel bir makyaj ile bu tonları doldurmanız gerekmektedir. Böylelikle çekici ve doğal bir güzelliğe sahip olabilirsiniz.

Kızıl ya da bakır tonları da size uygun olacak saç renklerindendir. Bu renkler, diğer renklere göre daha çok iddialıdır. Ve eğer iddialı olmak istiyorsanız, bu şekilde güzelliğinizi bambaşka noktalara taşıyabilirsiniz.

Ten Rengine Göre Saç Rengi Tercihi Nasıl Olmalı? 

Ten rengine göre yapılacak saç rengi tercihinde oldukça dikkatli olmalısınız. Genel olarak beyaz tenliler hangi saç rengini tercih etmeli sorusu bu dikkat için yeterli olacaktır. Konuya detaylı bir şekilde hâkim olmak için ilgili yazımızdaki detayları okuyabilirsiniz.

Cildinizin alt tonunu bulmak, direkt olarak saç rengi tercihi yapmakta sizlere yardımcı olacaktır. Cildiniz açık tonlardaysa kızıl, bakır, siyah, sarı ve tonları size yakışacaktır. Ayrıca renkli saç tercihinde bulunacaksanız, mavi ya da mor gibi renkler de size uygun olacaktır. 

Beyaz Tenliler İçin Hangi Makyaj Stilleri Uygundur? 

Makyaj söz konusu olduğunda cildin alt tonu ve saç rengi gibi stilinizi belirleyen temel unsurlar önemlidir. Göz farını nötr tonlarda tercih etmeniz, ten renginize uygun bir seçim olacaktır. Göz farı konusunda göz renginden ziyade, ten rengi çok önemlidir. 

Eyeliner tercihini de doğru bir şekilde yapmalısınız. Kahverengi, gözleri öne çıkaracağından ve siyah gibi sert bir ton olmadığından dolayı tercih edilebilir niteliktedir. Siyah eyeliner kullanacaksanız fazla abartmamanız gerekmektedir. Rimel tercihiniz koyu tonlarda olabilir. 

Kullanacağınız fondötenin cilt renginize uygun ve uyumlu olduğundan net bir şekilde emin olun. Melek ya da porselen renklerini bu anlamda tercih edebilirsiniz. 

Fazla renklendirmemek koşuluyla bronzlaştırıcı allık tercihinde bulunabilirsiniz. Çok fazla olması durumunda temiz bir görüntü oluşmaz. Bu da istenmeyen durumdur. Ruj tercihini açık renklerden tercih ederek, en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz. Eğer ruj kullanmak istemiyorsanız aynı işleve sahip parlatıcı da kullanabilirsiniz. Dudak kalemi kullanmak, dolgun bir dudak izlenimi verme açısından yeterlidir. Bütün makyaj aşamalarında sprey bronzlaştırıcılardan kaçınmanız gerekir. Bu şekilde yapmanız halinde stilinize daha sağlıklı bir güzellik katmış olacaksınız.  

Yorumlar kapatıldı.