İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En Popüler Gelinlik Modelleri Nelerdir?

Kadınların hayatının en özel ve en güzel günü şüphesiz ki yeni bir başlangıca evet dedikleri gündür. Ve hemen her kadının hayalinde en güzel, en göz alıcı gelin olma arzusu yatar. Yıllarca hayal edilen gelinliğin içerisinde kendimizi düşünüp, en yakışan gelinliği bulmaya çalışırız. Ancak o gelinliğin, zaman içerisinde modaya yenik düşmesi ya da modasının geçmemesi mümkündür. En popüler gelinlik modelleri nelerdir sorusu bu noktada gelin adaylarının imdadına yetişiyor. Gelinlik modelleri, değişen moda anlayışı ile birlikte ya da değişime uğruyor ya da çok farklı tasarımlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle popüler gelinlik modellerini güncel olarak takip etmek önem taşır.

En popüler gelinlik modelleri nelerdir sorusuna en öne çıkan gelinlik modeli olan kare yaka gelinlikler ile cevap verebiliriz. Zarif ve sade olan şık dekoltesi ile kare yaka gelinlikler, bu sezon ve önümüzdeki sezon oldukça popüler olacağa benziyor. Bu keskin ve köşeli yaka tipi, köprücük kemiği ile omuzları düzleştirerek zarif dekolte ve sade şıklık oluşturuyor. Bunun dışında; balon kollu, kayık yaka, a kesim ve balık gelinlikler ufak bir kaç detay ile birlikte yine en popüler modeller arasındadır.

Hangi Gelinlik Modeli Hangi Vücut Tipine Uygundur?

Gelinlik modelleri çok fazla çeşit barındırsa da her modelin her vücut tipine uygun olmadığı bilinmektedir. Bu nedenle hangi gelinlik modeli hangi vücut tipine uygun sorusuna cevap vermek, göz alıcı bir gelin olmanın ilk şartıdır. Bu anlamda kendinizi tanımanız oldukça önemlidir. Bacak boyu, basen genişliği, göğsün büyük ya da küçük olması gibi oranlar gelinlik modellerini tamamen değiştiren belirleyici etkenlerdir.

En çok tercih edilen a kesim gelinlik, kilo fazlası olan ve geniş basenlere sahip olanlar için ideal bir seçimdir. Yukarıdan aşağı doğru genişlemesi, birçok vücut kusurunu kapatır.

Prenses gelinlik modelleri, bele kadar çok sıkı belden sonrası gösterişli bir şekilde kabaran etek kesimi olmaktadır. Armut, dikdörtgen ve kum saati vücut tiplerine uyum sağlar. Bu gelinlik modelini, ince bele sahip olan hemen herkes tercih edebilir.

Balık kesim gelinlik modeli ise doğru vücut tipinde kusursuz bir görünüm sağlar. Kum saati formunda olan herkes için mükemmel bir şıklık verir.

Düz kesim gelinlik modelleri ise sadelik ve zarafetin ön planda olduğu modellerdir. Kısa veya uzun boylu, ince ya da sportif yapılı herkese uygundur. Bu modelde sadece fazla kilolu üst bedeni geniş kişilerde kaba görüntü oluşturmasından dolayı tercih edilmemelidir.

Popüler Gelinlik Modelleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tercihinizi popüler gelinliklerden yana kullanmak istiyorsanız, ilgili başlıkta belirttiğimiz gibi vücut tipinizi göz önünde bulundurmalısınız. Bunun dışında en popüler gelinlik modelleri nelerdir sorusuna, bana en yakışan popüler gelinlik modelleri hangileri sorusunu da ekleyebilirsiniz. Vücut tipinize uygun yeni sezon gelinlik modeline karar verdiğinizde, bazı detaylar öne çıkar. Bunlardan biri; seçtiğiniz gelinliğin bedenini doğru belirlemenizdir. Bunun için günün erken saatlerinde ve şişkinlik yapacak kadar yemek yemeden model denemesi yapmanız gerekir.

Ayrıca gelinlik denemeye giderken giymeyi planladığınız ayakkabının da yanınızda olması büyük bir avantajdır. Bunun yanı sıra, iç giyim seçimi gelinlik denemesinde en önemli detaylardan biridir. Uygun ve o gün giyeceğiniz bir iç çamaşırı seçmeniz, kötü sürprizlerle karşılaşmanızın önüne geçecektir. Seçtiğiniz gelinlik modelin, sadece popüler olduğu için değil, size yakıştığı için de tercih etmeniz gerekir. Eğer en popüler gelinlik modelleri arasından seçim yapmak istiyorsanız, bunu kendinize göre birkaç detay değiştirerek uygun hale getirmeyi deneyebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.