İnsanlar giyinmeye başladıklarından bu yana giyim stillerini önemsemişlerdir, giyim tarzları hakkında uğraşmış ve geliştirmişlerdir. Giyim tarzları eski dönemlerde sınıf belirtisi olarak bir gösterişin imgesi haline gelmiş olsa da günümüz de kendi tarzını seçebileceğin ve yaratabileceğin daha özgür bir moda anlayışı vardır.
Giyim Tarzı Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde kaç çeşit giyim tarzı vardır? Net bir sayı vermek doğru olmaz fakat çeşitliliğin hâkim olduğu bilinmektedir.
Avangart Giyim Tarzı:
Avangart giyim, yenilikçi ve deneysel kıyafetler içermektedir, günlük kullanım amacının dışında deneyselliği ve kostüm sanatı üzerine yoğunlaşmış bir giyim tarzıdır.
Bohem Giyim Tarzı:
Rahat, bol ve salaş giysilerin tercih edildiği, renkli ve çiçekli desenli eşyaların kullanıldığı bir giyim tarzıdır.
Maskülen Giyim Tarzı:
Erkek vücuduna göre tasarlanmış, keskin hat ve çizgilerin hâkim olduğu giysilerin kadın formuna uygun tasarlanmış kıyafetlerin kullanılması ile oluşan tarzdır.
Feminen Giyim Tarzı:
Feminen giyim kadınsı hatların vurgulanması ve ortaya çıkartılması ile oluşturulur, bu hatlar ortaya çıkartılırken abartı dekolteden çok yumuşak geçişler kullanılır. Çiçekli ve renkli kumaşlar tercih edilir.
Hippi Giyim Tarzı
Genel olarak hayata karşı apolitik bir tavır sergileyen yaşam tarzını anlatır, bu anlayışı yansıtan bir giyim tarzıdır, hazır giyimden çok ikinci el tercih eder bu akımın fanları, ve renkli bol desenli ve salaş tarzda giysileri tercih ederler.
Minimalist Giyim Tarzı
Minimalist tarz olabildiğince karmaşadan kaçar, sade ve durgun renklerin ve kıyafetlerin tercih edildiği bir tarzdır.
Retro Giyim Tarzı
Retor kelime anlamı olarak da geriye dönüş anlamını taşımaktadır. Eski dönemde moda olmuş kıyafetlerin kullanılmasıdır.
Vintage Giyim Tarzı
Vintage, Retro tarz ile benzerdir, Vintage giyim tarzında eski dönemde moda olmuş ve modası geçmiş kıyafetlerin tercih edildiği görülmektedir.
Klasik Giyim Tarzı
Klasik giyim tarzının vazgeçilmezi gömlek ve ceketlerdir, kumaş pantolon da tercih edilmektedir. İş kadınlarının tercih ettiği tarzlardan biridir. Şık olmak en önemli kriterdir.
Androjen Giyim Tarzı
Erkekler için üretilmiş giysilerin giyilmesi ile oluşan bir tarzdır.
Casual Giyim Tarzı
Genellikle iş kadınlarının tercih ettiği, şık ve rahat giyim tarzıdır.
Elegant Giyim Tarzı
1950’lerde ortaya çıkan bu akım, her dönemde giyilebilecek parçaların kullanıldığı bir tarz ile kibarlık, şıklı ve zarafeti yansıtmaktadır.
Eklektik Stil
Farklı giyim tarzlarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş karma bir stildir. Genellikle zıt renkler ve desenlerin bir arada kullanıldığını görülür.
Monokrom Giyim Tarzı
Birbirine zıt renklerin kullanıldığı moda akımıdır, örneğin siyah ve beyaz bir arada kullanılarak zıtlık oluşturulur.
Spor Giyim Tarzı
Rahat hareketin sağlandığı kıyafetlerin tercih edildiği tarzdır. Rahatlığın yanında şıklıkta önemsenmektedir.
Giyim Tarzı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Giyim tarzınız her şeyden önce amacına uygun olmalı. Şık görünmeniz gereken bir davet ya da etkinlikte şık, resmi olunması gereken bir iş toplantısında resmi, rahat olunması gereken durumlarda ise rahat bir kombin seçmeniz gerekmektedir. Bir iş toplantısına peluş terlikler ile katılamayacağınız gibi, arkadaşlarınızla haftalık rutin görüşmelerinizde abartılı kıyafetler seçmemelisiniz.
Yorumlar kapatıldı.