İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaz Aylarında Saç Ekimi Yapılır Mı?

Yaz aylarında saç ekimi yapılır mı sorusu, saç ekimi yaptıracak kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Doğru bir şekilde uygulandığında ve öncesi – sonrası işlemlerinde gereken önlemler alındığında her mevsim saç ekim operasyonu yapılabilmektedir. Saç ekimi konusunda mutlaka uzman desteği almanız gerekmektedir. Saç ekim öncesinde, doktorunuzun tavsiyeleriyle hareket edebilirsiniz. Yaz aylarında havaların sıcak olması ve belli bir süre duş almama durumu, kişilerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Saç ekim işlemini yazın yaptıracaksanız doktorunuzun önerdiği süre zarfı boyunca saçlarınızı ve köklerini güneş ışınlarından korumanız gerekmektedir. Yine belirlenen süre zarfında duş almamanız, alsanız bile yavaş hareketlerle saçınızı yıkamanız önerilmektedir.

Bu tür işlemleri yaparken mutlaka doktorunuzdan tavsiye alın. Saç ekim işlemleri kalıcı bir şekilde başarıyla sonuçlanması için bu uyarıları dikkate almanız gerekmektedir. Ayrıca konu hakkında doktorunuzdan saç ekim öncesinde ve sonrasında neler yapabileceğinizi öğrenmeniz gerekmektedir. Yine de saç ekim öncesinde ve sonrasında yapmanız gereken temel unsurlar aşağıdaki gibidir;

  • Saç ekimi öncesinde kullandığınız ilaçları mutlaka doktorunuza bildiriniz.
  • Yapılacak işlemlerde hasta hikâyesi çok önemlidir.
  • Alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıkları saç ekimi öncesinde ve sonrasında doktorunuzun ön göreceği şekilde bırakmanız gerekebilir.
  • Saç ekimi işlemlerinin başarıyla tamamlanması için doktorunuzun dediklerine harfiyen uyunuz.
  • Saç ekim işlemi sonrasında duş almak için kendiniz hiçbir işlem yapmadan doktorunuzdan tavsiye alınız.
  • Saç ekim işlemleri sonrasında saçınızı güneş ışınlarından bir süre korumanız gerekebilir. Bu süreyi doktorunuzdan öğrenmeniz gerekmektedir. 

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Yaz aylarında saç ekimi yapılır mı sorusunda saç ekim yöntemleri de etkilidir. Çünkü saç ekim yöntemleri, direkt olarak saçın nasıl görüneceğinden, başarıya kadar her konuyu etkilemektedir. Saç ekim yöntemleri arasında en popüler olanı FUE tekniğidir. Bu teknik yardımıyla saç ekimi yapılabilmektedir. 

Saç ekiminin yaz aylarında yapılabilmesi mümkündür. Ancak bu durumda bazı ek önlemler alınması gerekebilir. Bu nedenle ilgili önlemleri almanız halinde saç ekim işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu kurallara sadece yaz aylarında yapılacak olan saç ekimi için değil, hemen her mevsimde yapacağınız saç ekimi işlemleri için uyabilirsiniz.

Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç ekimi teknik olarak her mevsimde yapılabilmektedir. Saç ekiminin şu mevsimde yapılması daha sağlıklı olur gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece mevsime göre yapacağınız ve alacağınız önlemlerde farklılıklar gözetilebilmektedir. Dolayısıyla dikkat etmeniz gereken unsurlara ek olarak hemen her mevsimde yapabileceğiniz saç ekiminin, uzman hekimler tarafından yapılması gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken unsurlar şunlardır;

  • Saç ekimi, belli unsurlara dikkat edildiği takdirde kellik probleminin kalıcı çözümünü sunmaktadır.
  • Greft sayısı, doktorunuzun da desteği ile saçın olmadığı bölgeye göre belirlenmesi gerekir.
  • Saçın nasıl görüneceği, saç ekim tekniği ile yakından alakalıdır. Saç ekim tekniklerini mutlaka öğrenin ve buna göre bir tercihte bulunun.
  • Saç ekim sonrasında alkol, sigara gibi zararlı maddeleri tüketmekten bir süre kaçının.
  • Saç ekimi sonrasında saçlarınızın güneş ışınlarından korunması gerekmektedir. Bunu doktor kontrolünde sağlayınız.
  • Saç ekim sonrasında saçlarınızı aynı zamanda yağmurlu havalarda sudan da korumanız gerekmektedir. Bu süre zarfını doktorunuz belirleyecektir.
  • Yaz aylarında da saç ekimi yapılabilmektedir.
  • Saç ekimi sonrasında duş alma zamanı için doktorunuzdan bilgi alarak hareket etmeniz gerekmektedir. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir