İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kum Saati Vücut Tipi Nasıl Abiye Giymeli?

Kum saati vücut şekli, daha dar bir bel ölçümü ile neredeyse eşit boyutta kalça ve göğüs ölçümleri ile karakterize edilir. Bu, vücudun bir kum saati şekli gibi görünmesini sağlar. Birçok avantajı olan bu vücut tipinde de diğerleri gibi giyim stilleri önemlidir. Özel günlerde çok şık olmak isteriz ama çoğunlukla bunu yaparken vücut tipimizi göz ardı ederiz. 

Abiye seçimi yaparken, günlük giyimden çok daha fazla özenmemiz doğaldır. Kum saati vücut tipi nasıl abiye giymeli? Sorusu da bu anlamda önem taşır. Bu vücut şeklini giydirmenin anahtarı; beli vurgularken vücudun üstünü ve altını orantılı olarak giydirerek doğal siluetini takip etmektir. 

Kum saati vücut şekli için abiye elbiseler, fazladan hacim eklemeden odağı bele çekmelidir. Kıvrımlı ve kuşaklı abiyeler, bu vücut tipi için mükemmeldir. Şal elbiseler de güzel bir siluet oluşturdukları, beli vurguladıkları ve göbeği iyi görünüme uyarladıkları için harikadır. Kum saati vücut tipi nasıl abiye giymeli? Ve daha geniş olarak nasıl giyinmeli sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipi Karakteristik Özellikleri ve Etek Seçimi Nasıl Olmalı?

Kum saati vücut şekli için doğru etek nasıl olmalı? sorusuna gelirsek etek, alt bedene çok fazla hacim eklemeden beli vurgulamalıdır. Bunu başaran eteklerden biri kalem etektir, çünkü vücuda yapışır ve bel kavisini de ortaya çıkarır. A-line etekler (kalçaların etrafında ve yapılandırılmış kumaşta şekillendirilmiş) de iyi seçimlerdir.

Hacimli etekler; tam daire gibi, belin daha da küçük görünmesini sağladıkları için de harikadır. Küçük bel vurgusu için eteğinizin yüksek belli olduğundan emin olun. En iyi etek boyu diz boyu veya daha uzundur. Bu etekler kalçaları sararak, doğal olarak istenen görünümü verecektir. Kum saati vücut tipinin karakteristik özellikleri ise şöyledir:

  • Hafif yuvarlak omuzlar
  • Üst beden ve kalçalar aynı genişlikte
  • İnce ve kıvrımlı bel
  • Alt ve kalçalar yuvarlaktır
  • Daha büyük kalçalar
  • Kilo alımı tipik olarak vücuda eşit olarak dağılır
  • Kum saati vücut şekli, kıvrımlı bir bel ile doğal olarak dengelenir.

Kum Saati Vücut Tipine Sahip Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

span style=”font-weight: 400;”>Vücudu üstten veya alttan ağır hale getirerek dengesizleştirmediğinizden emin olmanız gerekir. Boxy ve düz etek stillerinin yanı sıra sert kumaşlardan kaçının. Göğsün etrafındaki ayrıntılarla dengelemediğiniz sürece, kalçaların etrafında büyük hacimli cepler, fırfırlar veya diğer süslemeler bulunan elbiselerden uzak durmanız gerekir. Düşük belli etekler de bu vücut tipinde yanlış bir stildir, çünkü bunlar alt gövdeye hacim katacaktır.

Kusurları gizlemek istiyorsanız, koyu renklerde veya dikey çizgili bir elbise arayabilirsiniz. Kıvrımlarınızı gizledikleri ve kilolu görünmenizi sağladıkları için düz çizgili veya kutu kesimli elbiselerden kaçının. Ve kalça veya omuz bölgesindeki cepler, fırfırlar gibi vücut orantısını bozacak detayları kullanmamanız, iyi görünüm için önemli detaylardır.

Yorumlar kapatıldı.