İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Doğru Sütyen Seçimi Nasıl Olur?

Hepimiz şık görünek isteriz. Bunun sadece elbise ve dış giyim kombinleri ile olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz.  Doğru sütyen seçimi, kıyafetinizi daha kusursuz göstermeye de yardımcı olacaktır. Ayrıca, sizi rahat ve konforlu hissettirmesi kriterleri de önemlidir. Doğru sütyen seçimi nasıl olur? Sorusu, bu anlamda hassasiyet gerektirmektedir.

Rahat, iyi oturan, süngerli olmayan bir sütyen, her zaman daha iyidir. En rahat hissettiğiniz sütyeni seçmeniz, bu şekilde daha da kolaylaşacaktır. Sütyen rahat olmalı, ancak yan taraflara taşmamalıdır. Göğüs ile dirsek ölçüsü kullanarak, sütyenin doğru yerde durmasını sağlayabilirsiniz. Eğer daha aşağıda duruyor ise askıları sıkabilirsiniz. Doğru sütyen seçimi nasıl olur? Sorusu için bu detaylar daha arka sıralarda gelmektedir. Öncelik beden seçiminin doğru yapılmasına verilmelidir. Bu anlamda doğru sütyen seçimi için:

Sütyen Bedeni Nasıl Belirlenir?

Bant ölçüsü ile doğru sütyen bedeninizi bulabilirsiniz. Aynanın önünde dururken, hemen göğüs altındaki kaburgalarınızın etrafını ölçmek için yumuşak bir bant ölçücü kullanın. Kumaş mezura, bunun için ideal bir seçim olacaktır. Mezura ile gövdeyi aynı hizada kavrayın. Mezurayı sıkıca çekerek tam bedeninizi bulun. Bu ölçümü not alarak, doğru sütyen seçimi nasıl olur? Sorusunun cevabı için ilk adımı atmış oluyorsunuz.

Sırt bedeninizi bulun. Ölçüm bandını sırtınızın etrafına sarın. Göğsün en orta noktasında tutarak sırt bedeninizi bulun ve bunu da not alın. Bunların dışında doğru sütyen seçimi için beden bulurken dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar vardır. İlgili yazımızda buna dair önemli noktaları da bulabilirsiniz.

Sütyen Bedenini Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Ölçüm bandı (mezura vb.) vücudunuzun etrafında düz bir çizgide ve bir açıda değilse, doğru bir ölçüm elde edemezsiniz.
  • Bandı çok aşırı sıkı sarmayın ki sanki korse giyiyormuşsunuz gibi küçük beden ölçüsü vermesin. Mezuranın, sadece vücudunuzu sıkıca sıktığından emin olun.
  • Ölçümünüz buçuklu çıktı ise en yakın tam sayıya yuvarlayın.
  • Boyutlar çift sayılarla ölçülür. Bu nedenle ölçümünüz tekse, bir beden yukarı ve bir beden aşağı denemek isteyebilirsiniz. 35 ölçüyorsanız, hem 34 hem de 36 beden sütyeni deneyin.
  • Cup büyüklüğünüz hormonlara ve şişkinliğe bağlı olarak dalgalanabileceğinden, göğüslerinizin nispeten normal hissettiği bir günde ölçmeye çalışın.
  • Duruşunuz hakkında endişeleriniz varsa, kalçalarınızdan 90 derecelik bir açıyla veya vücudunuz bir L şekli oluşturana kadar öne doğru eğilmeyi deneyin.
  • Bant boyutunuzu büst boyutunuzdan çıkarın. Bu iki sayı arasındaki fark, cup boyutunuzu bulmanın anahtarıdır. 1 birim fark = A cup. 2 birim = B cup. 3 birim = C cup. 4 birim = D cup. 5 birim = DD cup.
  • Hangi cup bedeni istediğinizi bulmak için bant ve göğüs ölçümünüzü kullanabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.