İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Palto Kumaşı Nasıl Olmalı?

Soğuk kış aylarında, eşit derecede sıcak, rahat ve şık olan mükemmel kışlık paltoyu bulmak önemlidir. Ancak, hangi ceket kumaşının tüm bu kutuları işaretleyebileceğini bilmek zor olabilir. Kışlık paltolar yıllarca kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı karşılamayan bir tane alırsanız, gelecek sezon daha iyi bir palto satın almak için daha fazla para harcamanız gerekebilir. Peki, kışlık paltolar için en sıcak malzeme nedir? Ya da diğer bir deyişle palto kumaşı nasıl olmalı?

İnsanlar kışlık paltolar için en iyi malzemeyi düşündüklerinde, akıllarına ilk gelen kumaşlardan biri de yündür. Yün, kışlık paltolar için muhteşem ve inanılmaz derecede sıcak bir kumaştır. Yün hafiftir, ancak güçlüdür, bu da dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Yün, tipik olarak koyunlardan elde edilen doğal bir kumaştır ve doğal bir yalıtım oluşturur. Ve doğal bir kumaş olduğu için, aynı zamanda suya dayanıklıdır, bu nedenle karlı havalarda sıcak ve kuru tutmak için mükemmel bir seçenektir. Genel olarak hem gündelik hem de resmi bir palto için en sıcak kumaş malzemesi seçeneklerinden biridir. Bunların dışında; tüvit, kaşmir, poliüretan, pamuk gibi malzemelerin açıklamalarına da ilgili yazımızda ulaşabilirsiniz.

Tüvit ve Kaşmir Kumaşlar Palto İçin Uygun Mu?

Palto kumaşı nasıl olmalı? Sorusu soruluyor ise tüvit, listeye girmesi gereken bir kumaş. Kış gardırobunuz için doğru palto kumaşını düşünürken bu sıcak kumaşı göz önünde bulundurmalısınız. Tüvit yün veya yün karışımından yapılır ve genellikle doğal olarak oluşan renklerde gelir. Tüvit de çok dayanıklıdır ve ne kadar ağır olduğu açısından çeşitli seçeneklere sahip olabilir. Hafif tüvit paltolar daha hafif sıcaklıklar için iyi bir seçenektir. Ağır tüvit paltolar ise en soğuk kışlara bile dayanabilir.

Kaşmir ise oldukça değerli, belirli keçi ırklarından elde edilen bir yün türüdür. Hafif, sıcak, lüks ve mevcut en yumuşak palto kumaşları arasındadır. Aynı zamanda daha pahalı kumaşlardan biri olduğundan ve oldukça hassas olduğundan, kaşmir paltolar özel günler ve akşam etkinlikleri için daha uygun olma eğilimindedir.

Poliüretan ve Pamuk Kumaşlı Paltolar Nasıl Olmalı?

Genellikle suni deri türü olarak adlandırılan poliüretan, bir başka harika kışlık kaplama malzemesidir. Hafif, nefes alabilir ve yağmur ve karlara karşı güvenilir koruma sağlar. Poliüretan, bakımı daha kolay ve oldukça şık olmasına rağmen, deriye kıyasla uzun süre dayanıklı olmayacaktır.

Pamuk, geleneksel olarak ceketlerde, tişörtü ve diğer dış giyim türlerinde de kullanılan son derece çok yönlü bir kumaştır. Yumuşak ve nefes alabilir bir seçenektir. Ve yün veya yün alerjisi olan kişiler için iyi bir alternatif sunar. Pamuk nemi emme eğilimindedir ancak diğer kumaşlara kıyasla daha soğuk sıcaklıklar için en iyi seçenek olmayacaktır. Pamuktan veya kumaş karışımından yapılmış ve daha sonra ilave sıcaklık için polar veya polyester karışımlı palto bulmak yaygındır.

Yorumlar kapatıldı.