Günümüzde piyasada saçları renklendirmek için en doğal olandan kimyasallara kademeli olarak eklenenlere kadar birçok ürün bulunmaktadır. Her durumda, renkleri iki türe ayırma varsayımından başlarız, kalıcı ve yarı kalıcı olanlar.
Birincisi, cilt, kafa derisi ve saç için daha agresif, ilk beyaz saçları renklendirmek ve örtmek için kimyasal bir oksidasyon işlemidir. İkincisi, bunun yerine, geçici olarak, rengi kalıcı olmayan ve doğal bir şekilde sabitleme avantajına sahiptir, bu da genel olarak beş veya altı yıkamaya kadar sürer.
Doğal saç boyaları, genellikle “eko-bio” veya “doğal” veya “bitkisel bazlı” isimlerine sahip toz veya jel karışımlarıdır. Bu renkler doğal ve bitkisel pigmentleri kullanırken “örneğin nikel, amonyak, peroksit veya hidrojen peroksit, resorsinol içermez” diğer yandan beyaz saçları tamamen örtmeyebilir veya metalik, doğal olmayan tonlara dönüştüremezler. Dolayısıyla bu özelliklere bakarak “doğal saç boyası nasıl anlaşılır” sorusuna yanıt bulunabilmektedir.
Doğal Saçlara Nasıl Boyama Yapılmalıdır?
Doğal saçlar, herhangi bir şekilde düzleştirilmemiş, gevşetilmemiş veya kimyasal olarak işlenmemiş saçlardır. Dokusu ise gevşekten sıkıya ince telliden kalın telliye kadar değişebilir. Güzel olmasına rağmen, doğal saçlar boyama söz konusu olduğunda ekstra bakım gerektirir. İşlem serttir ve doğru yapmazsanız saçınıza zarar verebilirsiniz. Hangi ürünlerin kullanılacağını bilmek de rengin daha iyi görünmesine yardımcı olacaktır. Üzerinde “doğal saçlar” için olduğunu söyleyen ve yazan bu boya türü diğer kutulu boyalardan farklıdır, çünkü çok daha yumuşaktır. Ayrıca daha koyu, daha gözenekli saçlar üzerinde çalışmak üzere tasarlanmıştır.
Doğal Saç Boyasının Diğer Boyalara Göre Farkları Nedir?
İnsanlar, gün içerisinde çok fazla bir şekilde çeşitli kimyasallarla etkileşim haline geçmektedir. Bu durumdan bir nebze olsa da uzaklaşmak isteyen bireyler, “doğal saç boyası nasıl anlaşılır” gibi soruların yanıtlarına yönelerek organik ürünleri kullanmayı tercih etmektedir. Doğal saç boyası ile diğer boyaların karşılaştırılmasıyla çeşitli farklılıklar bulunabilmektedir. Bu farklılıkları şöyle listeleyebiliriz;
- Kimyasal içerikli boyalar her ne kadar köklü değişiklik için gerekli olsa da, doğal saç boyalarının günümüzde oldukça popüler hale geldiği bilinmektedir. Organik boyalarda amonyak yer almamaktadır. Yapısında doğal pigmentler bulunur ve boyama faaliyeti bu şekilde gerçekleştirilir.
- Köklü renk değişiklikleri için kimyasal boyalar daha etkili olmaktadır.
- Organik saç boyalarının yapısında çeşitli bitki özleri bulunurken diğer boyalarda bu özellik çeşitli kimyasallarla sağlanmaktadır.
- Doğal saç boyalarıyla saçınıza doğal etkilerde bulunabilirsiniz. Örneğin boyamanın yanı sıra parlaklık ve canlılık katmak da bu boyalar ile kolaylıkla gerçekleştirilmektedir.
Görüldüğü üzere saç renginin en fazla 2 ton kadar değiştirilebilmesi, aldığınız ürünün doğal olduğuna işarettir. Bu nedenle en temel fark bu gibi görülmektedir. Ayrıca köklü değişiklikler sağlamak için kimyasal içeren boyaları kullanabilirsiniz. Ancak saç sağlığınız için bu olumsuz bir durum teşkil edecektir. Bu nedenle ilgili işlemlerde her zaman için saçınızın sağlığını önce düşünmeniz gerekmektedir.
Yorumlar kapatıldı.