İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oval Yüze Hangi Saç Modeli Gider?

Oval yüz sahibi kadınlar, sıklıkla “oval yüze hangi saç modeli gider?” sorusunun yanıtını araştırmaktadır. Bunun nedeni, oval yüze gidecek belli başlı saç modellerinin olduğu ve bu modellerin güzelliğe edeceği etkinin merak edilmesidir. 

Oval yüz için bazı saç modeli önerileri bulunmaktadır. Sayısız bir şekilde saç kesim ve modeline rahatlıkla uyum sağlayan oval yüz için başlıca 4 farklı saç modeli önerilmektedir.

Oval Yüze Uygun Saç Modelleri Nelerdir?

Şayet oval yüze sahipseniz, kendinizi şanslı olarak tanımlayabilirsiniz. Çünkü oval yüz için uygun olan saç modelleri, oldukça çeşitlidir. Oval yüzler, neredeyse bütün saç kesim şekillerine uyum sağlamaktadır. Bununla beraber bir modele karar verdikten sonra saçınızla ilgili diğer modellere kolayca geçiş yapabilirsiniz. Bu da birçok modeli denemenize imkân tanır. Kusursuz bir görünüm için aşağıdaki başlığımızdaki modelleri dikkate alabilirsiniz.

Oval Yüz İçin Saç Kesim Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Oval yüzler için saç kesim önerilerinin çok çeşitli olduğunu her ne kadar belirtsek de bu modeller arasında 4 saç modeli ön plana çıkmaktadır. Bu modeller şu şekildedir;

  • Pixie Cut: Epey kısa saçlara sahip olmak sizi korkutmuyorsa bu saç modelinin mükemmel bir seçim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Deneyen herkeste oldukça şık, klasik ve asil bir hava katan bu model, hareketli, dinamik ve genç bir ruhun yansımasını ifade etmektedir. Yüzünüzün oval olduğunu düşünürseniz, farklı bir saç modeline ihtiyacınız bulunmamaktadır. Pixie cut saç modeli ile kusursuz görünümünüzü daha da kusursuz ve güzel bir hale getirebilirsiniz.
  • Long Bob: Bu saç modeli, genel anlamıyla bob saç kesimi, son yıllarda kadınların gözdesi olmuş durumdadır. Saçlarınızı daha hacimli gösteren bu model, havalı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olabilir. Temel prensip olarak bu saç kesimi, saç bölgelerinde çeneden enseye doğru yol alan bombeler oluşturmaktır. Saç uzunluğuna göre oluşturulan bombelerin hizaları da farklılık gösterebilmektedir. Saçlarınız orta uzunluktaysa, bu model bir şans verilmeyi hak ediyor.
  • Katlı Saç Kesimi: Klasik konumda olan unsurlar, asla değerini yitirmemektedir. Katlı saç kesimi, kadınlar arasında en çok bilinen ve değer verilen bir saç kesim modelidir. Oval yüzler için de mükemmel bir tercih konumundadır. Bu anlamda cansız ve hacim sahibi olmayan görünümden, daha dolgun bir saç görünümüne geçebilirsiniz. Saç uçlarında yer alan kırıkların ise saç boyunu değiştirmeden yok edilmesini sağlar. Bununla beraber katlı kesilmiş saçlar ile yapılan saç modellerinin çok fazla olduğunu da belirtmek gerekiyor.
  • Asimetrik Saç Modelleri: Dalgalı ve asimetrik kesime sahip saç modelleri, oval yüz için oldukça sık tercih edilmekte. Bunun sebebi, oval yüz için bu saç modelinin aşırı uyum sağlamasıdır. Saçlarınızın ensenizin hizasından yanak bölgesine doğru uzadığını düşünün. Boynunuzun daha uzun görünmesine ve yüzünüzün daha soft görünmesine neden olacaktır. Böylece çok daha uygun görüntülere imza atabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.